Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Zobacz więcej szczegółów w Polityce prywatności

Szukaj

Czarna malina liofilizowana 30 g

15.00 zł

Czas dostawy: 7 days

Czarna malina liofilizowana w opakowaniu typu doypack 30 g.

Idealnie nadaje się do potraw, deserów, koktajli oraz do spożycia prosto z paczki. Dzięki specjalnej metodzie suszenia świeże owoce nie tracą witamin, minerałów oraz cudownego smaku czarnych malin.

Czarna malina w smaku przypominają maliny i jeżyny, z wyjątkowym aromatycznym posmakiem charakterystycznym tylko dla tego owocu. Owoce czarnej maliny mają bardzo dużo polifenoli, antocyjanów i żelaza (znacznie więcej niż jeżyna i malina tradycyjna). Znajdziesz w nich także witaminę C i E, potas, wapń, magnez, miedź i cynk. Dzięki swoim właściwościom czarna malina wspomaga organizm w walce z anemią. Skutecznie wspiera organizm, zwalczając wolne rodniki i hamując proces starzenia się. 

Czarne maliny wykazują także działanie antynowotworowe oraz ograniczają rozwój bakterii powodujących zapalenie płuc, zapalenie górnych dróg oddechowych czy wrzody żołądka. Owoce wykazują także właściwości przeciwzapalne zbliżone do aspiryny czy ibuprofenu.

Czym jest liofilizacja?

Liofilizacja owoców to technologia opracowana przez NASA na potrzeby misji Apollo toczącej się w latach 1968-75. Polega na odwodnieniu surowych owoców w wyjątkowo niskich temperaturach (-50°C). W kolejnym etapie całego procesu następuje ściśle kontrolowana sublimacja powstałych kryształków lodu, które przekształcają się bezpośrednio w parę. Na koniec owoce dosusza się w temperaturze 40 - 50°C, a wilgotność owoców szacuje się na 1-2%.

Liofilizaty w 90% zachowują kształt, smak, aromat i barwę owoców. Najważniejsze jednak, że zachowują one wszystkie witaminy i składniki odżywcze z surowych owoców.

Zobacz także

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów