Makaron krajanka Polmak Nierówno Siekany 250g





Opis
„To nie jest makaron idealny! Nie jest idealnie prosty, nie jest idealnie równy, żadna nitka nie jest taka sama…. I właśnie o to chodzi, bo która babcia czy mama zawsze idealnie równo posiekała ciasto? Te nierówności, różnice w grubości to kwintesencja domowego, ręcznie robionego makaronu, takiego jaki pamiętam z rodzinnego domu!” −Dominik Polak, Wiceprezes Zarządu
Skład: mąka pszenna, 4 jaja na kg mąki, przyprawa kurkuma.
Certyfikat: "Jakość, Tradycja"
Szukasz smacznej inspiracji na zupę?
Przygotuj zupę szparagową z krajanką.
Składniki: Makaron krajanka Polmak – 250g; pęczek szparagów; woda - 0,75l; sos sojowy - 1 łyżeczka; śmietana 18% - 200ml; masło - 1 łyżka; mąka - 1 łyżeczka; sól, cukier, pieprz do smaku.
Ugotuj makaron krajankę w wodzie z dodatkiem soli. Po odcedzeniu, rozłóż w głębszych miseczkach.
Ugotuj szparagi w wodzie ze szczyptą soli i cukru. Kilka główek szparag wyciągnij i pozostaw do udekorowania zupy. Resztę zmiksuj razem z wodą, w której się gotowała.
Dodaj sos sojowy, pieprz do smaku i masło. Śmietanę wymieszaj z mąka, zahartuj z odrobiną gorącej zupy i wymieszaj całość.
Zupę wlej do naczynek z krajanką. Udekoruj główkami szparag.
Smacznego!